Schimmels aan voeten en teennagels… Zo breed, zo variabel,… én zo veel voorkomend. Tijd om me er nog verder in te verdiepen dus!

Schimmelinfecties op de voethuid en teennagels zijn op zich niet levensbedreigend, maar vormen vaak een esthetisch probleem of kunnen bron zijn voor andere ziektebeelden. 1 wondermiddel bestaat tot op heden niet! Wel is er een ruim aanbod van producten voor de behandeling van huid- en nagelschimmels. Maar vaak is het zoeken naar de juiste behandeling want niet elk product werkt optimaal bij iedere persoon. Dus dit maakt mee dat het weken, maanden tot zelfs jaren kan duren alvorens resultaat wordt geboekt, zeker in het geval van een schimmelnagel. En net dat maakt het moeilijk: vaak houdt men de behandeling niet lang genoeg vol en/of blijkt deze niet aan te slaan en moeten we op zoek naar een andere behandeling. Omdat ik het probleem van schimmelinfecties toch heel veel tegenkom in mijn praktijk, vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste evoluties in dit vakgebied.

Deze bijscholing volgde ik opnieuw bij Syntra, net als de volledige opleiding vorig jaar, maar dan nu in Mechelen, vermits de campus hier in Turnhout gesloten werd sinds deze zomer en hier dus geen lessen meer gegeven worden. Beetje spijtig, maar niet onoverkomelijk om voor 1 avond richting Mechelen te trekken, zeker niet samen met een collega-student van vorig jaar. Zoals de reputatie van Syntra het wil, werd de les gegeven door een persoon die zelf al jaren ervaring heeft in het vak en ons dus een boel kon bijleren!
En of dit zo was! Een dikke 3 uur en een vol hoofd met nieuwe info later vertrokken we bij Syntra met een goed gevoel.

Deze week nog kan ik alvast deze nieuwe theorie omzetten in mijn praktijk en de info toepassen bij enkele van mijn cliënten. Ik ben nu al benieuwd naar het resultaat!